'Olympiakos biedt vier miljoen voor Dembélé'

AZ heeft een bod ontvangen van het Griekse Olympiakos Piraeus van 3,9 miljoen euro voor Moussa Dembélé. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Of AZ wil onderhandelen met Olympiakos is onduidelijk. De 23-jarige Belgische aanvaller heeft een contract bij de Alkmaarders dat afloopt in de zomer van 2011.

Dembélé verwacht zelf weg te gaan bij AZ. "Ik concentreer me op de voorbereiding, maar ik werk wel naar een transfer toe." Fiorentina had eerder concrete interesse. De partijen kwamen er echter niet uit. "Ik heb met ze gepraat en die club charmeerde mij wel. Ik weet niet of het definitief afgesprongen is. Op de transfermarkt moet je soms even stoppen met onderhandelen. Ik ontken wel dat het afsprong door mijn looneisen."

Ook bij AZ blijven is voor Dembélé een optie. "Mijn favoriete competities zijn Engeland, Duitsland en Spanje. Al mag ik niet te veel focussen op een transfer. Als het dan niet lukt, dan fop je jezelf. Als ik nog een jaar bij AZ moet blijven zal dat niet tegen mijn zin zijn."