Müller: "Als we winnen is een knokpartijtje niet erg"

Thomas Müller denkt dat hij ditmaal wel door Diego Maradona gaat worden herkend. Eerder dit jaar dacht de bondscoach van Argentinië nog dat de jonge Duits international een ballenjongen was.

"Nu ik de Duitse dubbel heb gewonnen en in de Champions League heb gespeeld met Bayern, zijn er wel wat dingen veranderd", aldus de 20-jarige aanvaller, die tegen Engeland tweemaal scoorde in de achtste finale op het WK. Müller kijkt op tegen Maradona. "Zijn trainerskwaliteiten kan ik niet beoordelen, maar de resultaten en de manier van spelen van Argentinië zijn overtuigend."

De Argentijnen proberen Duitsland intussen uit hun concentratie te halen. "We moeten ons niet laten provoceren. Al maakt het me niet uit als er een knokpartijtje na afloop ontstaat als wij gewonnen hebben", grapt Müller. In 2006 wisten de Duitsers na strafschoppen te winnen van Argentinië, waarna er opstootjes ontstonden.

Bastian Schweinsteiger provoceerde met andere uitspraken. "Als je ziet hoe ze voor het begin al stennis schoppen en hoe ze de scheidsrechter proberen te beïnvloeden, dat hoort niet bij voetbal. Het toont een gebrek aan respect. Maar ja, zo zijn ze nu eenmaal", oordeelde Schweinsteiger.