Alonso: "Niets te zeggen over nieuwe F10"

Fernando Alonso durft na de eerste vrije training voor de Grand Prix van Europa in Valencia nog geen conclusies te trekken over de vernieuwde Ferrari F10. De Spanjaard sloot de dag op zijn thuiscircuit als snelste af, maar weet dat zondag pas de prijzen verdeeld worden.

"Het is twee weken na de race in Canada en dat was een compleet andere baan. Het is dus lastig om te zeggen of de auto zich echt verbeterd heeft. We zien morgen wel of we competitief zijn," zei Alonso die beseft dat voor een goed resultaat in Valencia een goede kwalificatie nodig zal zijn.

"Soms zijn we op vrijdag erg snel en sta je op de zaterdag er weer een stuk slechter voor. Vandaag waren er enkel vrije trainingen. Morgen kijken we wel weer verder. De auto was vandaag goed, maar dat was in Canada ook het geval. We focussen ons op het werk van morgen. Goed kwalificeren is nu belangrijk. Ik denk dat er potentieel is. Ik denk dat we hier competitief kunnen zijn maar het zal nooit gemakkelijk worden. Red Bull Racing en McLaren zijn erg sterk."