'Henry op het matje geroepen door Sarkozy'

Volgens diverse Franse media brengt Thierry Henry donderdag een bezoek aan de Franse president Nicolas Sarkozy. De ervaren topschutter zou zijn uitgenodigd om langs te komen op de Elysée, de residentie van de president.

De media melden dat Henry en Sarkozy een uur lang zullen praten over wat er tijdens het WK allemaal is misgegaan. Les Bleus werden dinsdag al in de groepsfase uitgeschakeld na een 1-2 nederlaag tegen gastland Zuid-Afrika. Nicolas Anelka zat toen al thuis, hij werd onlangs weggestuurd door bondscoach Domenech.

Thierry Henry keert woensdag met een privéjet al terug in Frankrijk. Na het bezoek aan Sarkozy reist hij door naar Barcelona om van daaruit op vakantie te gaan. Waarschijnlijk gaat Henry daarna zijn transfer naar het Amerikaanse New York Red Bulls afronden.

Het WK heeft de Franse spelers wel een vroege uitschakeling opgeleverd, maar geen wedstrijdpremies. Die zouden alleen worden uitgekeerd als de tweede ronde zou worden bereikt. Aanvoerder Patrice Evra heeft laten weten dat de spelers premies van marketingcampagnes ook aan zich voorbij laten gaan.