Kuyt blij met compliment Cruijff

Johan Cruijff deelt zelden complimentjes uit, maar voor Dirk Kuyt maakte de oud-voetballer een uitzondering. De aanvaller uit Katwijk was verantwoordelijk voor de tweede treffer tijdens het duel tegen Denemarken (2-0) en liet daarnaast prima voetbal zien.

"Zo'n compliment doet zeker wel iets met je. Cruijff is voor mij de beste voetballer aller tijden van Nederland, dus dat is voor mij een geweldig compliment. Ik heb tegen Denemarken gewoon mijn best gedaan en die lijn probeer ik door te trekken," liet Kuyt weten.

In de afgelopen weken stond de positie van Kuyt ter discussie, maar na afloop van het duel tegen de Deense formatie verstomde een deel van deze kritiek. "Ik heb mijn taken goed vervuld aan de rechterkant. Uiteindelijk schoof de bondscoach me in de slotfase door naar de spitspositie en dat ging ook lekker."

"Ik denk dat wij gewoon een geweldig elftal hebben met fantastische spelers en dat maakt het voor mij ook een stuk makkelijker. Ik speel waar de trainer me nodig heeft. Hij heeft voorin natuurlijk heel veel mogelijkheden. Maar het maakt mij niet uit waar ik speel. Ik hoop gewoon elke keer in de basis te staan en belangrijk te zijn. Het draait allemaal om het team en niet om mij persoonlijk."