[Update][E3] Disney: Epic Mickey onthuld

Op de E3 van vorig jaar was het nieuwe spel van Warren Spectre (bekend van System Shock en Deus Ex) Disney: Epic Mickey aangekondigd. Vandaag op de persconferentie van Nintendo kregen we ook gameplay beelden te zien.

Disney: Epic Mickey wordt een kruising tussen een RPG en een platformer, waarbij sommige levels in het spel in platforming-stijl zijn. We zagen bijvoorbeeld een platformlevel dat gebaseerd was op de eerste tekenfilm waar Mickey Mouse in verscheen, namelijk 'Steam Boat Willy'. De platformgebieden zullen gebruikt worden om te reizen in de wereld van Epic Mikcey.

Epic Mikey Steamboat

Ook zagen we het zo genaamde quest gedeelte. In dit gedeelte kom je verschillende oude bekende uit verschillende Disney tekenfilms tegen. Zo zagen we in het level dat we te zien kregen verschillende karakters uit Peter Pan. Het Quest gedeelte uit Epic Mikey word gebruik om (zoals de naam al zegt) quest voor de verschillende disney karakters te doen. Zoals Warren Spectre het uitlegde waren (lang?) niet alle quest verplicht. Je kan zelf kiezen welke je doet en hoe veel je er doen. Dit heeft volgens hem ook weer invloed op het verloop van het verheel.

Epic mikey quest zone

Maar het meest interessante wat we te zien kregen. Je hebt in de game een bepaalde tool die je toe laat om objecten in de wereld toe te voegen door middel aan verf, of te verwijderen met thinner. Mickey zal kunnen tekenen en gummen om de wereld aan te passen, om het avontuur goed te doorlopen. je kunt vijanden opnieuw tekenen, zodat ze aardig worden, al kost dat wel een bepaalde energie,het is niet onuitputtelijk. Dit zal ook allemaal invloed hebben op het verhaal.

[Update]

De E3 Walkthrough is ook op het internet verschenen.