Eto’o: “Allereerst een Afrikaan, vervolgens ben ik Kameroener”

Samuel Eto'o, sterspeler van Kameroen, is zeer te spreken over de manier waarop Zuid-Afrika het WK organiseert. Volgens de spits van Internazionale wordt op deze manier afgerekend met het traditionele stereotype van het Afrikaanse continent.

Eto'o kan niet wachten tot hij met de Ontembare Leeuwen aan het toernooi begint. Voor veel Afrikanen die niet uit Zuid-Afrika afkomstig zijn, voelt het WK toch als een evenement op 'eigen' bodem. "Het is geweldig. Ik heb er altijd van gedroom dat het WK ooit eens in Afrika georganiseerd zou worden en dit is de werkelijkheid geworden. Zuid-Afrika voelt voor mij hetzelfde aan als Kameroen. Ik heb altijd al gezegd dat ik eerst Afrikaan ben en dan pas een Kameroener."

"Ik ben er tijdens dit WK zo trots op dat ik Afrikaan ben. Net als de meeste Afrikanen, heb ik altijd harder moeten werken en laten zien dat ik meer geloof in mezelf heb dan anderen dat doen. De meeste mensen zien Afrika alleen als een continent dat in armoede, oorlog, hongersnood en ziekte leeft. Dit WK is echter het moment waarop we kunnen laten zien dat het ook andere kanten heeft."