Chandhok wil stoeltje bij Force India

Karun Chandhok mikt voor volgend jaar op een stoeltje bij het Formule 1-team Force India. De Indiër rijdt momenteel nog voor Hispania Racing, maar die renstal worstelt met de bolide, waardoor een goed resultaat onmogelijk lijkt te zijn.

Daarom wil Chandhok nu een stap hogerop. Hij kan concurreren met teamgenoot Bruno Senna en wil nu bij een ander team kijken waar zijn plafond ligt. Force India is voor hem een logische stap, hoewel teambaas Vijay Mallya eerder nog zei dat geen van de Indische coureurs momenteel het niveau heeft om in de Formule 1 te rijden.

Chandhok wijst er op dat met de komst van de Indiase Grand Prix het goede reclame zou zijn om een Indiase coureur in een Force India te hebben. "Ik zou graag op enig punt in mijn carrière voor Force India willen rijden en mocht dat nu volgend jaar gebeuren of niet, ik denk dat ik in ons land een ambassadeur voor de sport ben."

De Indiër heeft nog niet met Mallya gesproken, maar weet van mensen uit zijn omgeving dat hij verrast is door de constante prestaties van Chandhok en dat hij zich goed kan meten met Senna. Toch ziet hij ook toekomst bij HRT. "Als de jongens de plannen hebben die teameigenaar Carabante met mij over gesproken heeft, dan kunnen we in de toekomst competitief zijn. Tot nu toe zijn ze blij met me en Jose Ramo wil ook al dingen voor volgend jaar doen."