Bayer Leverkusen denkt aan Ballack

Bayer Leverkusen hoopt op een hereniging met Michael Ballack. De 33-jarige Duitser is deze zomer transfervrij nadat hij geen akkoord bereikte met zijn huidige werkgever Chelsea. "Ik ga niets verbergen, als een speler als Ballack beschikbaar is denken wij aan hem", zegt sportief directeur Rudi Völler van Leverkusen tegen Express.

"Michael had een geweldige tijd hier, en ook daarna hebben wij altijd goed contact gehad met hem", vervolgt Völler, die beseft dat Ballack wel moet inleveren. "Alleen dan is een transfer mogelijk, maar ik heb goede hoop. Eigenlijk is onze selectie rond, maar dit houden we zeker in de gaten."

Bayer Leverkusen heeft wel concurrentie in de strijd om Ballack. Zo zouden Werder Bremen en Schalke 04 ook interesse hebben in zijn diensten. De Bundesliga-clubs hebben een reële kans op het binnenhalen van Ballack. "Ik geniet van het leven in Duitsland. Het wonen en werken daar bevalt mij zeer. Er zijn een aantal opties voor mij."

Ballack speelde tussen 1999 en 2002 voor Bayer Leverkusen. In die periode bereikte hij onder meer de Champions League-finale in 2002. Na die verloren wedstrijd (2-1) maakte hij de overstap naar Bayern München, dat hem in 2006 overdeed aan Chelsea. De middenvelder is deze zomer niet te zien in Zuid-Afrika. Door een enkelblessure mist hij het WK.