Clubicoon Xavi verlengt bij Barcelona

Xavi Hernández heeft zijn contract bij Barcelona met twee jaar verlengd. De huidige verbintenis van de 30-jarige middenvelder liep nog tot 2014. Teamgenoot Pedro blijft ook langer aan de Catalanen verbonden. Hij tekende voor een jaar bij, tot de zomer van 2015.

In de verbintenis van Xavi staat een clausule die aangeeft dat hij in de twee jaar daarvoor de helft van de wedstrijden moet spelen om na 2014 contractverlenging te krijgen. Het is vrijwel zeker dat Xavi zijn loopbaan afsluit bij Barcelona, de club waar hij al op zijn elfde binnenkwam. Inmiddels maakt de Spanjaard al twaalf seizoenen deel uit van de eerste selectie. Dit seizoen speelde Xavi in 53 wedstrijden van de in totaal 59 wedstrijden. Hij is ook een vaste waarde bij Spanje. Met de Europees kampioen gaat hij in Zuid-Afrika op jacht naar de wereldtitel.

Ook Pedro zit bij de Spaanse selectie. De 22-jarige vleugelspeler van Barça versierde een contractverlenging van een jaar. Dit seizoen brak hij definitief door in de hoofdmacht, in 34 wedstrijden in de competitie vond hij twaalf keer het net.