Pandora eindelijk bezorgd

De Pandora is een handheld console die in 2007 in de verkoop ging, nu, drie jaar later komt hij eindelijk in de handen van zijn klanten te liggen.

De Pandora lijkt op een Nintendo DS maar is meer dan dat. De handheld die al als vaporware bestempeld was is een open source handheld die op een vorm van Linux draait, dit houdt in dat er geen restricties opzitten zoals de DS of de PSP. Vanwege de open source kan je in principe alles draaien en installeren op de handheld zolang de Pandora het maar kan draaien.

Omdat het open source is, is de handheld het perfecte platform voor emulators, de pandora is onder andere geschikt voor het spelen van NES, SNES, Neo Geo, N64, Dreamcast, PlayStation, Amiga, Game Boy Advance en nog meer.

De handheld heeft een D-Pad, Touch Screen, Duel Analogue Sticks en een volledig toetsenbord. Vanwege de mogelijkheid tot opslag op de handheld zelf en de grote emulatie-mogelijkheden zal Nintendo niet al te blij zijn met dit soort handhelds. Als je er een wilt, moet je wel goed zoeken, er zijn er niet veel van en de prijs is ook rond de 270 euro.

Bekijk hieronder de specs van de handheld en een filmpje ervan.

* ARM® Cortex-A8 600Mhz+ CPU running Linux
* 430-MHz TMS320C64x+ DSP Core
* PowerVR SGX OpenGL 2.0 ES compliant 3D hardware
* 800x480 4.3" 16.7 million colours touchscreen LCD
* Wifi 802.11b/g, Bluetooth & High Speed USB 2.0 Host
* Dual SDHC card slots & SVideo TV output
* Dual Analogue and Digital gaming controls
* 43 button QWERTY and numeric keypad
* Around 10+ Hours battery life