'Halo: Reach' vanaf 14 september beschikbaar

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de laatste iteratie uit de Halo-serie, 'Halo: Reach' vanaf 14 september beschikbaar zal zijn in de Verenigde Staten en Europa. 'Halo: Reach' verschijnt enkel op de Xbox 360.

In 'Halo: Reach' wordt de speler teruggegooid in de tijd om het begin van de legendarische Halo-verhalen zelf ook een keertje mee te maken. Men volgt het verhaal van Noble Team, een team bestaande uit dappere Spartan-soldaten die vechten voor wat ze waard zijn op de planeet Reach. Reach vormt het laatste obstakel voor de Covenant om de aarde voor eens en altijd te vernietigen. Naast een spannend verhaal biedt 'Halo: Reach' uitgebreide mogelijkheden om het spel online met en tegen andere gamers te spelen.

Vorige week werd de online testfase van 'Halo: Reach' beëindigd. In totaal deden er 2,7 miljoen gamers mee aan deze online bèta-test. Er werden 13 miljoen potjes gespeeld, en in totaal is er 16 miljoen uur in het spel gestopt. Dat komt overeen met 1826 jaar. De data die gamestudio Bungie vergaard heeft tijdens de bèta, zal worden gebruikt om de online-ervaring van 'Halo: Reach' te verbeteren.

'Halo: Reach' vanaf 14 september beschikbaar
'Halo: Reach' vanaf 14 september beschikbaar (Foto: Novum)