[IndyCar] Kanaan: "Patrick, verander je houding"

Tony Kanaan zegt dat hij meerdere uren op zaterdagavond heeft geprobeerd zijn teamgenote bij Andrette Autosport Danica Patrick te bewegen tot een andere mening over haar teleurstellende kwalificatie voor de Indy 500.

Patrick was erg kritisch op haar wagen na de run die haar op een 23e en slechtste plaats op de grid van haar carriere zette. Ze werd echter uitgejouwd door haar fans toen Patrick zei dat het optreden "niet haar schuld" was en ze omschreef het handelen van de auto "gevaarlijk".

Later gaf Patrick toe dat ze was geschrokken van de reactie van de menigte. Kanaan, die zelf op Bump Day maar net kwalificatie redde in een run gevolgd door twee crashes, denkt dat Patrick haar uitspraken betreurt en spoorde haar aan om wat positiever te zijn over haar moeilijke seizoen tot nu toe.

"Soms maken mensen opmerkingen zonder na te denken, in 'the heat of the moment'. Soms is het om problemen die je hebt te verhullen", zei Kanaan. "Ik denk dat ze zich realiseert wat ze deed. En soms zeggen we dingen die we eigenlijk niet wilden zeggen en hebben we spijt. Ik denk dat mijn beste advies aan haar, wat ik zaterdag zei, is dat je moet leren van de moeilijke tijden. En dezelfde lui waarmee ze vorig jaar vijfde werd in het kampioenschap en haar eerste race won, die zijn er nog steeds voor d'r. Naast racen en een goede set-up maakt ook de houding een hoop uit."

"En die moet ze zeker veranderen. Niet tegenover het publiek of de fans of zichzelf. Ze is niet gelukkig met zichzelf nu. En dat kan ik begrijpen, ik ben daar ook geweest. Ik had vorig jaar een vreselijk seizoen. Maar het beste advies dat ik haar gaf: 'Zie de lol er weer in te krijgen. En als je wakker wordt op een morgen in he bus, en je kan niet wachten tot je weer op de baan bent en je team ziet, dat is het beste gevoel dat je kunt hebben.' Maar als je wakker wordt en zegt 'Mijn hemel, moet ik weer in die auto stappen', dat is niet goed."

Kanaan zelf was vol lof over zijn team toen hij ondanks een enorm ongeluk op Pole Day en nog een crash in een oefensessie toch tot de race was doorgedrongen. Weliswaar staat de Braziliaan achteraan op de grid, toch vertrouwt Kanaan wel op zijn team: "Ik ben hier niet om te oordelen, maar ik zou nooit mijn team neerhalen."

"Die jongens zijn degenen die gebleven zijn tot 2 uur in de morgen. Zij waren het die er om 7 uur waren en die om half tien een andere auto aan het bouwen waren. Het is zo makkelijk te wijzen. Maar in plaats van iemand te beschuldigen, ga aan het werk. Ga aan het werk en verbeter je. Dat is mijn mening", besloot Kanaan.