'Special Editions worden standaard'

Speciale edities van games zouden weleens de normale versies kunnen vervangen. Dit heeft Marko Hein, game-industrie veteraan en ondernemer, gezegd in een interview met de website Gamesindustry.

"Ik denk dat de Special of Collectors Edition van vandaag de standaardversie van de toekomst kan worden. Het fysieke product moet gedifferentieerd worden van de digitale download of online game", stelt Hein, voormalig topman van onder andere Nintendo en THQ. "Er is een vraag naar een toegevoegde waarde in goederen om tegen digitale distributie op te kunnen boksen."

Op dit moment hebben verpakte producten een probleem. Er zit geen meerwaarde in de fysieke aanschaf van een game ten opzichte van het downloaden van een exemplaar. Hein is van mening dat bedrijven op zoek moeten naar een meerwaarde die digitale distributie niet kan leveren.

Hein denkt bijvoorbeeld dat een game in een doos ook geleverd zou kunnen worden met eerdere versies of een uitgebreid handboek om op die manier meer informatie te leveren aan de consument.

'Special Editions worden standaard'
'Special Editions worden standaard' (Foto: Novum)