Uitslag Willem II - Go Ahead Eagles

Willem II heeft zich gehandhaafd in de Eredivisie. In een tweeluik met Jupiler League-club Go Ahead Eagles kwamen de Tilburgers als beste uit de bus.

Willem II kwam in de 27e minuut op voorsprong door een doelpunt van Demouge. Na de 1-0 overwinning van Go Ahead Eagles afgelopen donderdag stonden beide ploegen dus op gelijke hoogte. In het restant van de wedstrijd waren er kansen voor beide ploegen,vooral voor Willem II, maar geen van tweeën wist nog te scoren, waardoor de wedstrijd verderging met een verlenging.

Daarin bleek Willem II de sterkste. In de 99e minuut was het uitgerekend Akgün die de 2-0 maakte. De Duitse voetballer van Turkse komaf was dit seizoen veel geblesseerd en speelde slechts vier wedstrijden, hij wist nog geen eenmaal te scoren. Go Ahead had na de 2-0 nog steed maar één doelpunt nodig om verder te gaan en ging op zoek naar die treffer. In de 115e minuut werd de wedstrijd beslist, wederom Akgün wist te scoren in een kluts voor het Deventerse doel: 3-0.

Willem II speelt komend seizoen weer in de Eredivisie, Go Ahead Eagles blijft in de Jupiler League.