Lotus dichtbij Q2 in Monaco

Lotus Racing zorgde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco bijna voor een verrassing. Het team was wederom de beste van de nieuwkomers en bijna had het de Sauber van Kamui Kobayashi geklopt en was Heikki Kovalainen doorgedrongen tot Q2.

In een laatste poging om het verschil te overbruggen spinde de Fin tweemaal, maar wist wonderwel uit de muur te blijven. "Het was een wilde rit om eerlijk te zijn. Ik probeerde de drie tienden naar Kobayashi goed te maken, maar ik gleed alle kanten op in mijn laatste run. Ik raakte de muur niet, maar ik ging er gewoon volledig voor. Helaas mocht het niet baten, maar onze positie is goed."

Teamgenoot Jarno Trulli eindigde vlak achter Kovalainen, waardoor hij voor het eerst in Monaco minder kwalificeerde dan zijn teamgenoot. Toch is dat niet het belangrijkste voor hem. "Het was moeilijk, omdat ik nooit helemaal tevreden was met de balans van de auto. Dat veranderde ook niet, maar we zijn in ieder geval flink verbeterd ten opzichte van de rest."