Ferrari: "Meer downforce nodig"

Ferrari heeft na de Grand Prix van Spanje aangegeven dat het snel op zoek moet naar meer downforce op de F10 wil het dit jaar in de Formule 1 nog mee kunnen strijden om de titel. McLaren en met name Red Bull Racing lijken het Italiaanse team op dit gebied de baas te zijn.

Ferrari sloeg dankzij de problemen van Sebastian Vettel toe door de eerste Grand Prix van 2010 te winnen, maar daarna bleken zowel McLaren als Red Bull sneller te zijn dan de Italianen, ondanks dat Fernando Alonso tweede staat in het rijderskampioenschap.

Met name de aerodynamica van de Red Bull baart zorgen bij Ferrari, te meer omdat er vele circuits aankomen waarbij een goede downforce het verschil kan maken. "Red Bull deed een stap vooruit qua prestaties. We zagen het zaterdag, we zagen het vrijdag, maar vooral in de race met de prestatie van Mark Webber," zei Ferrari-teambaas Stefano Domenicali in Spanje. "Dat is ons referentiepunt."

"We moeten niet te veel gaan reageren, maar het is wel iets waar we zeer zorgvuldig naar moeten kijken. Zij hebben hun auto beter gemaakt, dus hebben ze hun werk goed gedaan. Als je naar het kampioenschap kijkt, dan zijn ze nu al de snelste omdat ze al sinds de start van het seizoen op poleposition staan, maar staan maar derde in het kampioenschap. Dat is belangrijk omdat de de betrouwbaarheid en andere zaken ook tellen."

"Deze situatie zorgt er voor dat we thuis (in Maranello, red.) hard werken om vooral meer downforce te vinden. Hier moeten we een stap zetten, omdat er een aantal banen zijn waarbij dit cruciaal is en je het niet kunt veroorloven om het te missen," zei Domenicali die ook gaat kijken naar het bandengebruik van de Red Bull. De Oostenrijkse renstal is op de zachte banden veel sneller dan de rest, terwijl bij de harde compound de verschillen gering zijn.