Fuglsang praat met andere ploegen

Jakob Fuglsang houdt rekening met een vertrek bij de Saxo Bank-wielerploeg. De 25-jarige Deen vertelt tegen Cyclingnews dat hij al met andere ploegen heeft gepraat. Fuglsang wil halverwege juni duidelijkheid over het volgende seizoen. Saxo Bank stopt aan het einde van dit seizoen met sponsoring van de ploeg van Bjarne Riis. De ploegleider is op zoek naar een nieuwe sponsor om het voortbestaan van zijn ploeg veilig te stellen.

"Wat ik van Bjarne heb gehoord is dat het er goed uitziet en dat er binnenkort nieuws is. Hopelijk komt dat uit, maar ik moet ook andere opties openhouden", weet de oud-mountainbiker. "Ik denk niet dat de Tour veel verschil maakt bij een contract voor de komende jaren, dus ik zou liever vandaag dan morgen ergens tekenen."

De 25-jarige Fuglsang is een van de grootste talenten in het peloton. In 2008 leverde de eindzege in de Ronde van Denemarken hem een contract bij Saxo Bank op. Vorig jaar won hij de rittenkoers in zijn vaderland opnieuw. Na de voorjaarsklassiekers heeft hij een pauze ingelast en begint in de Ronde van Californië, die zondag van start gaat, de voorbereiding op de Tour.