[NHL Playoffs] Canucks overleven door overwinning

De Vancouver Canucks hebben de playoffserie tegen de Chicago Blackhawks levend gehouden door in een uitwedstrijd met 4-1 te winnen. De stand in de serie komt daarmee op 3-2, nog altijd in het voordeel van de ploeg uit Chicago. De Canucks mogen nu thuis proberen de stand gelijk te trekken.

Vancouver speelde deze wedstrijd vooral gedisciplineerder. In de vorige wedstrijden pakten zij veel straffen en hadden zij moeite met het fysieke spel van onder anderen Dustin Byfuglien die zich vlakbij goalie Luongo opstelde om hem het zicht te ontnemen. Deze wedstrijd pakten de Canucks minder straffen waardoor Byfuglien minder vaak in de powerplay bij het net kon gaan staan. Bovendien had Luongo zijn rebounds dit keer beter onder controle waardoor de Blackhawks weinig echte scoringskansen kregen. 

De Canucks kwamen al na een minuut op voorsprong door een afstandsschot van verdediger Christian Ehrhoff. Alexandre Burrows zorgde ervoor dat goalie Antti Niemi nauwelijks zicht op de puck had. Verdediger Kevin Bieksa maakte na een kwartier spelen de 2-0 uit een uitbraak. Diezelfde Bieksa scoorde in de tweede periode in de powerplay met een afstandsschot, wederom met een screen van Burrows.

De Blackhawks kwamen na dertien minuten spelen in de derde periode nog wel terug tot 3-1 via een goal van de jonge captain Jonathan Toews die een schot van Duncan Keith van richting veranderde, maar de overwinning van de Canucks kwam niet meer in gevaar. Burrows maakte in een leeg net de 4-1 nadat goalie Niemi het net had verlaten voor een extra aanvaller op het ijs. 

De Canucks kwamen niet geheel ongeschonden uit de strijd. Verdediger Sami Salo moest in het ziekenhuis worden opgenomen nadat hij met zijn borst/buik een schot blockte. De Canucks speelden hierdoor het grootste deel van de wedstrijd met slechts vijf verdedigers. Collega-verdediger Shane O'Brien moest het ijs ook langdurig verlaten doordat hij op zijn voorhoofd geraakt werd door de stick van Byfuglien. Nadat er enkele hechtingen gezet waren kon hij weer verder spelen. Daniel Sedin moest het ijs ook nog even verlaten, maar keerde ook later in de wedstrijd weer terug.