Chandhok betreurt incident met Alguersuari

Coureur Karun Chandhok heeft zijn teleurstelling uitgesproken over de aanvaring die de Indiër had met Toro Rosso-rijder Jaime Alguersuari in de Spaanse Grand Prix.

Toen Alguersuari de achterblijvende Chandhok inhaalde en afsneed, raakte de Spanjaard de voorvleugel van de HRT, die helemaal losschoot. Chandhok kwam wel binnen voor een nieuwe vleugel en kon daarna weer de baan op, maar de ophanging bleek te zeer beschadigd om nog verder te kunnen rijden.

"Ik ben erg teleurgesteld, het is echt zonde wat er gebeurde met Jaime. Ik bleef bij hem weg, hield de auto hartstikke recht en hij kwam gewoon links bij me binnen", pruilde Chandhok na de race. "Aan het eind, ook al hadden we de voorvleugel vervangen, was de schade aan de ophanging te groot en moest ik stoppen."

Alguersuari, die een drivethroughpenalty voor de lompe actie kreeg, redetwistte dat het incident gewoon onderdeel was van het racen met veel langzamer wagens op de grid dit seizoen. "Foutjes horen bij het racen. De achterblijvers zijn erg moeilijk in te halen omdat ze niet zo ver uit de weg gaan en omdat ze echt heel erg langzaam zijn", zei de Spanjaard.

Ondanks de teleurstelling voegde Chandhok er nog aan toe dat hij aan een leuke en redelijke run bezig was in HRT's thuisrace, tot dat punt. "Ik was erg verheugd met mijn race tot dan toe. Ik had een goede eerste ronde en probeerde verstandig om te gaan met de optioncompound (de zachte band, red.) om ze te sparen. Mijn tempo in vergelijking met de andere nieuwe wagens was goed en ik reed nogal simpel weg bij Di Grassi (Virging Racing, red.)."

Chandhok kreeg vijf plaatsen op de grid straf vanwege het vervangen van zijn versnellingsbak na de kwalificatie. Dat maakte dat de Indiër als laatste moest starten, ondanks de straffen voor de beide Virgin-coureurs, die als 22e en 23e moesten aanvangen.