Kewell onzeker voor WK

Het lijkt er steeds meer op dat Australië zonder Harry Kewell naar Zuid-Afrika moet afreizen. De Australische aanvaller heeft namelijk weer last van een oude liesblessure, waardoor zijn deelname op de tocht komt te staan.

Afgelopen week speelde Kewell zijn eerste minuten bij Galatasaray. Sinds december kwam de voetballer nie tmeer in actie. "Hij was een week aan het trainen met de groep, maar nu is de pijn te erg om te trainen," liet Johan Neeskens, assistent-trainer van de Turkse formatie, weten.

"Ik weet niet of hij het WK zal halen," vervolgt Neeskens. "Hij werd de laatste tijd beetje bij beetje beter, maar nu is hij weer teruggevallen. Als hij niet kan meedoen op het WK, dan is dat een groot verlies voor Australië."

Er bestaat een kans dat Kewell alsnog in de voorlopige selectie wordt opgenomen, maar dan nog is het de vraag of de speler op tijd hersteld van zijn blessure. De Australiër, die in het verleden voor Liverpool en Leeds United speelde, heeft twee weken om fit te worden. Daarna spelen The Socceroos namelijk een oefeninterland tegen Nieuw-Zeeland.

Vervolgens worden er ook nog oefenpotjes tegen Denemarken en de Verenigde Staten gespeeld. Na deze twee duels zal bondscoach Pim Verbeek de knoop door moeten hakken. De Australische formatie neemt het in Zuid-Afrika in elk geval op tegen Duitsland, Servië en Ghana.