Van Gaal: "Ongelooflijk goed"

Louis van Gaal was na afloop van het met 1-0 gewonnen Champions League-duel tegen Olympique Lyon zeer te spreken over de prestaties van Bayern München. De Duitse ploeg reist met een goed resultaat af naar Frankrijk waar het komende dinsdag zich kan plaatsen voor de finale in Madrid.

"Het was ongelooflijk goed wat mijn ploeg liet zien," zei Van Gaal tegen de NOS. Hij was blij dat zijn ploeg niet in paniek raakte na het wegsturen van Franck Ribéry in de eerste helft. "Ook na de rode kaart, met tien tegen elf, waren we nog veel beter. Met tien tegen tien hebben we het nog afgemaakt ook. Ik ben zeer tevreden, ik had vooraf getekend voor een overwinning van 1-0. Dat is een geweldig resultaat. Meestal maken we ook een goal als we buitenshuis spelen, dus ik heb een heel goed gevoel."

Mocht Van Gaal zich met Bayern plaatsen voor de finale in Madrid en deze winnen, dan is de Nederlander de derde coach die met twee verschillende teams dit gepresteerd heeft. In het verleden wonnen alleen Ernst Happel en Ottmar Hitzfeld de Champions League/Europa Cup met meerdere clubs. De teller bij Van Gaal staat op één na de winst in 1995.