[NHL playoffs] Kings via powerplay langs Canucks

De Los Angeles Kings hebben dankzij hun sterke powerplay een 2-1 voorsprong genomen in de playoffserie tegen de Vancouver Canucks. Bovendien hebben zij nog een thuiswedstrijd te gaan. Uit drie powerplay-mogelijkheden werd evenzovaak gescoord. Michal Handzus scoorde twee van deze powerplay-goals. De powerplay van de Kings heeft deze serie in zeven van de twaalf mogelijkheden gescoord.

Verder waren verdedigers Jack Johnson en Drew Doughty goed in vorm voor de Kings. Doughty was goed voor een goal en drie assists, Jack Johnson gaf drie assists. Vancouver-goalie Roberto Luongo, winnaar van Olympisch goud met Canada, had een matige avond en werd iets voorbij de helft van de wedstrijd vervangen door Andrew Raycroft. Op dat moment had hij slechts twaalf van de zestien schoten op doel tegengehouden.

Vancouver kwam na twee minuten spelen nog wel op voorsprong via MAson Raymond. Doughty maakte in de powerplay na elf minuten spelen gelijk. Vervolgens liepen de Kings door twee powerplay goals en een vijf tegen vijf-goal uit naar 4-1 in de tweede periode. Mikael Samuelsson maakte nog wel de 4-2 in de tweede periode waardoor de Canucks hoop bleven houden. Het was alweer de vierde treffer in drie wedstrijden van de Zweed in de playoffs.

Na vier minuten spelen in de derde periode maakte Daniel Sedin het nog flink spannend door de 4-3 binnen te schieten. Vlak daarvoor was een goal van diezelfde Sedin nog afgekeurd omdat hij de puck in het net geschopt zou hebben. De Canucks speelden wel beter deze periode, maar toch herstelden de Kings de marge van twee via een goal van Ryan Smyth. Hierna was het verzet van de Canucks gebroken.