Crytek bezig met Move, Natal en 3D

De voorzitter van gamestudio Crytek, Cevat Yerli, heeft tegenover de website Develop Online aangegeven dat de studio games voor de Playstation Move en Project Natal in ontwikkeling heeft. Crytek loopt al jaren voorop als het gaat om technologische ontwikkelingen.

CryEngine is het paradepaardje van de ontwikkelaar. De nieuwste versie van deze grafische engine zal onder andere het besturen middels bewegingen ondersteunen. Daarnaast heeft een medewerker van Crytek onthuld dat de studio bezig is met gaming in 3D.

"We werken erg nauw samen met Sony en Microsoft voor de bewegingsbesturing van de Playstation 3 en Xbox 360," vertelt Cevat Yerli. "Maar door de restricties van bepaalde contracten kunnen wij hier niet dieper op in gaan."

In een ander interview met de website Develop Online ligt Cevat Yerli's collega Carl Jones uit dat ze de opkomst van 3D erg serieus nemen. "Het voegt veel toe aan diverse spellen. De perceptie van diepte maakt een first-person-shooter zoveel leuker. Het zal niet lang duren voordat de hele industrie dit in gaat zien."

Crytek werkt zoveel momenteel aan Crysis 2 voor de Playstation 3, Xbox 360 en PC. Het is niet bekend of deze game bewegingscontrollers of 3D-technologie zal ondersteunen.

Crytek bezig met Move, Natal en 3D

Submitter:  Bron: Novum