Ecclestone: "F1 geen last van IJslandse vulkaan"

Volgens Formule 1-baas Bernie Ecclestone zal het Formule 1-circus geen last hebben van de IJslandse vulkaan die momenteel een uitbarsting heeft. Door het vliegverbod zit iedereen nog vast in China, maar omdat de Spaanse GP pas op 6 mei is hoeft dit volgens de Brit geen probleem te zijn.

Vandaag maakte de organisatie van de MotoGP bekend dat de race in Motegi uitgesteld is tot 3 oktober, omdat het materiaal niet vanuit Europa op tijd in Japan kan zijn. De Formule 1 moet de omgekeerde weg bewandelen, maar nu de problemen met de as af lijken te nemen, lijkt dat geen probleem meer te zijn. "Ik ben er van overtuigd dat het geen probleem zal vormen," zei Ecclestone. "Tuurlijk zorgt het wat voor problemen voor iedereen, maar zullen een manier vinden om iedereen thuis te krijgen."

De vrachtvliegtuigen die de bolides vanuit China naar Europa moeten vliegen staan nu nog op de Europese vliegvelden, maar zodra het luchtruim weer vrijgegeven wordt zullen ze naar Shanghai vliegen om alles op te halen. Mocht dit nog lang duren, dan kan er besloten worden om alle apparatuur direct naar Barcelona over te brengen. McLaren, Ferrari en Lotus hebben inmiddels vliegtuigen gecharterd om in ieder geval hun personeel weer naar Europa te vliegen.