[NHL playoffs] Sharks schlemielig onderuit

De San Jose Sharks blijven worstelen met hun playoffsyndroom. Na wederom een goed seizoen staan ze nu 2-1 achter in de playoffserie tegen de Colorado Avalanche. De Sharks domineerden de gehele wedstrijd, maar wisten niet te scoren tegen de uitblinkende goalie Craig Anderson. In overtime scoorde Dan Boyle vervolgens een eigen goal.

Avalanche-center Ryan O'Reilly joeg Boyle op toen hij de puck wilde wegwerken vlakbij zijn eigen doel. Toen Boyle de puck wegschoot kreeg O'Reilly zijn stick er nog net tegen aan, die tot verbazing van iedereen, inclusief goalie Evgeni Nabokov, in het doel verdween. "We konden hun goalie niet verslaan, dus versloegen we de onze maar," aldus de gefrustreerde Sharks-coach Todd McLellan. Boyle was na de wedstrijd niet direct beschikbaar voor commentaar.

Vooral in de tweede en derde periode waren de Sharks dominant. In die twee perioden schoten zij maar liefst 42 keer op doel, tegenover 7 voor de Avalanche. Het totaal aantal schoten was 51-17 in het voordeel van de Sharks. Goalie Anderson had echter een fantastische avond, aangemoedigd door het publiek dat meerdere malen "An-dy, An-dy" scandeerde. De Avalanche-goalie zette een playoff-record neer met zijn 51 reddingen en een shutout.

Anderson gaf echter ook zijn teamgenoten credits voor zijn prestatie. "We hebben flink wat gasten met kneuzingen rondlopen vanwege al die geblockte schoten. Dat maakte het wel een stuk makkelijker voor mij, ik kan het namelijk niet alleen", doelde hij op de maar liefst 22 geblockte schoten. Verdediger Kyle Cumiskey was 'topscorer' in deze categorie met vijf blocks.

De Avalanche hebben nu een 2-1 voorsprong in de best of seven-serie tegen de Sharks en hebben nog een thuiswedstrijd te gaan om er 3-1 van te maken voordat de serie weer naar San Jose verhuist. Goalie Nabokov houdt de moed erin: "Wat moet je anders? Het is een best of seven en we hebben geod gespeeld. Als we dat blijven doen moet het goedkomen."