[NHL playoffs] Penguins op voorsprong

De Pittsburgh Penguins hebben een 1-0 achterstand in de playoffserie tegen de Ottawa Senators omgezet in een 2-1 voorsprong. Uit in Ottawa werd met 4-2 gewonnen onder leiding van een wederom uitblinkende Sidney Crosby. Goalie Marc-Andre Fleury speelde zijn tweede redelijke wedstrijd op rij na zijn zwakke openingswedstrijd.

Crosby had een goal en een assist. De overige goals werden gemaakt door Alexei Ponikarovsky, Bill Guerin en Evgeni Malkin. Mike Fisher en Matt Cullen scoorden voor de Senators. Ottawa had in de wedstrijd moeite om een offensief te genereren, alleen tijdens twee powerplay situaties wisten zij te scoren.

Ook Maxime Talbot speelde een belangrijke rol in de overwinning van de Penguins. De hard werkende, maar weinig scorende center die is omgeturnd tot winger miste meer dan de helft van het seizoen door een operatie aan zijn beide schouders. Hij wist de puck van rookie Erik Karlsson te ontfutselen en schoot op doel. Goalie Brian Elliott stopte dit schot nog, maar Malkin wist de rebound binnen te schieten. Talbot is zo bezig om een belangrijke speler in de playoffs te worden voor de Penguins. In 2008 zorgde hij met een treffer laat in de vijfde wedstrijd ervoor dat de Penguins nog een zesde wedstrijd mochten spelen, en in 2009 maakte hij beide treffers in de laatste wedstrijd van de Stanley Cup finale.

Senators-captain Daniel Alfredsson is ervan overtuigd dat zijn team weer terug kan komen. "We hebben het hele seizoen al winnende en verliezende reeksen. We moeten nu zorgen dat we deze verliesreeks tot twee beperken en weer een lange overwinningsreeks produceren." Ook coach Cory Clouston was optimistisch, met name omdat zijn team wel voldoende kansen creëerde. "We hadden beide onze kansen, maar zij maakten ze beter af, dat was het verschil."