Lensky wilde weg door supporters

Niet alleen bij Feyenoord kwamen de afgelopen periode supporters op het trainingsveld. Dit was namelijk ook het geval bij FC Utrecht. Jaob Lensky wilde zelfs zijn contract inleveren na dit voorval maar het bestuur wist hem toch nog op andere gedachten te brengen.

"Maar het is duidelijk dat het betreden van het veld door een aantal mensen als zeer intimiderend is ervaren." aldus directeur Jan Willem van Dop. Een aantal 'voetbalsupporters' gooiden tijdens de training vuurwerk naar spelers, vernielden een invalidenauto en maakte trainer Ton du Chattinier en zijn spelers uit voor rotte vis. "Als je met z'n allen probeert om het woord kanker uit het stadion te krijgen, maar dat wel naar de hoofden van de trainer en spelers wordt geslingerd is dat onacceptabel."

"We hebben redelijk in kaart wie zich hieraan schuldig hebben gemaakt en zijn er nog niet klaar mee. Er was duidelijnk geen besef van normen en waarden." Jan Willem van Dop is boos: "Wij staan er altijd voor open om met supporters te praten en hebben dat ook met een vrij forse delegatie gedaan. Er was onvrede over de resultaten van de afgelopen weken en dan met name in Galgenwaard. We hebben het aangehoord, verteld dat we midden in een proces zitten en begrepen dat het daarmee klaar was. Toch is dat blijkbaar niet bij iedereen terecht gekomen."