[NHL playoffs] Flyers in overtime langs Devils

De Philadelphia Flyers hebben in de extra tijd de New Jersey Devils met 3-2 verslagen. Ondanks dat de Flyers lager geplaatst zijn, was het zeker geen gestolen overwinning. Uit in New Jersey domineerden zij de wedstrijd voordat Daniel Carcillo uiteindelijk de winnende treffer maakte.

De Devils kwamen nog wel op voorsprong via een powerplay goal van Brian Rolston. In deze periode gaven de Flyers maar liefst vier powerplay mogelijkheden aan de Devils, maar zij wisten niet vaker te profiteren. Bovendien wisten de Devils in totaal slechts vijf schoten op doel te produceren in de gehele periode, inclusief de powerplay mogelijkheden. De Flyers kregen twee powerplay-mogelijkheden en benutten er eentje via Claude Giroux.

In de tweede periode bracht Mike Richards de Flyers al na een minuut spelen op voorsprong. De Devils kwamen echter weer op gelijke hoogte, wederom via de powerplay. In deze periode gaven de Flyers drie powerplay-mogelijkheden weg. In de derde periode werd niet meer gescoord, dus was er extra tijd nodig.

Na drie minuten spelen in de extra tijd maakte Carcillo de winnende treffer. Mike Richards ontving een pass van Simon Gagne, en legde na een gevecht vlakbij de doelpaal af op de vrijstaande Carcillo. Doordat de uitstekend keepende Hall of Fame-goalie Martin Brodeur nog laag in de korte hoek zat om te voorkomen dat Richards daar kon scoren, kon Carcillo vrij inschieten. De Flyers staan hiermee 2-1 voor in de best of seven-serie.