[NHL playoffs] Coyotes verslaan Red Wings opnieuw

Na een uitoverwinning van de Detroit Red Wings bij de Phoenix Coyotes was de verwachting dat de ploeg uit 'Hockeytown' met twee thuiswedstrijden voor de boeg de playoffserie redelijk eenvoudig zou afmaken. De Coyotes verrasten de Red Wings echter opnieuw met sterk verdedigend spel en wonnen met 4-2.

De Coyotes kwamen al na dertig seconden op voorsprong door een schot van verdediger Sami Lepisto. In de powerplay maakte landgenoot Valtteri Filppula gelijk voor de Wings in de powerplay. Detroit domineerde de periode, maar stuitte vaak op de weer uitstekend keepende Ilya Bryzgalov.

In de tweede periode kwamen de Coyotes beter in het spel. Er werden meer schoten op doel geproduceerd en de Red Wings wisten amper kansen te creëren. Dit leidde laat in de periode tot de 2-1 van Wojtek Wolski, die met zijn backhand knap binnen wist te schieten. De Coyotes kregen echter ook een flinke tegenslag te verwerken, want vroeg in de eerste periode verloren zij hun captain Shane Doan met een blessure nadat deze over Detroit-goalie Jimmy Howard heen viel en in de boarding belandde.

Het leek erop alsof de Coyotes hier alleen maar kracht uit putten, want ook in de derde periode was de ploeg uit Phoenix sterker. Na acht minuten spelen wist Petr Prucha de 3-1 te maken. Johan Franzen maakte twee minuten later de aansluitingstreffer, maar anderhalve minuut later hadden de Coyotes de marge van twee alweer hersteld via een goal van Radim Vrbata.

"Het is grappig dat iedereen dacht dat we de Coyotes wel eventjes opzij zouden zetten, maar zij hebben ook een goed team", probeerde coach Mike Babcock de altijd hoge verwachtingen in Detroit te temperen. De cijfers ondersteunen zijn uitspraak, want de ploeg uit Phoenix verzamelde 107 punten gedurende het reguliere seizoen, vijf meer dan de Red Wings. Er rest nu nog een thuiswedstrijd voor de Wings om de stand in de serie weer gelijk te trekken.