Makau wint Marathon van Rotterdam

De Fortis Rotterdam Marathon is gewonnen door Patrick Makau in 2.04.47. Hij was in een sprint op de Coolsingel de snelste. De tijd van 2.05 is net iets langzamer dan vorig jaar, maar nog altijd de beste seizoensprestatie.

Tot aan het meetpunt bij de halve marathon waren de atleten sneller dan het wereldrecord. Op het punt van de Brielselaan en Putselaan kregen de atleten een vrij harde wind op de kop en dit leek de doodsteek. Toen vlak na het 25 kilometerpunt ook nog wat paniek uitbrak in de kopgroep was de onrust compleet. Een aantal valpartijen in korte tijd ontregelde het tempo van de toplopers.

Bij het dertig kilometerpunt stapte de laatste tempomakers uit en was het aan de atleten wie het eerst op de Coolsingel zou finishen. Op de Warande, het laatste meetpunt voor de Coolsingel, werd gepasseerd in 1.58,37, wat ongeveer zou uitkomen op 2.05. Geoffrey Muttai en Patrick Makau weden vanaf de motor verteld dat met een kleine tempoversnelling een tijd onder de 2.05 mogelijk zou zijn. De nummer twee van vorig jaar, James Kwambai, viel na 40 kilometer uit.

Na 2.01 keerden de twee terug in het centrum van Rotterdam. Patrick Makau plaatste op de Blaak een versnelling en raakte daarbij zijn tegenstander Mutai kwijt. Makau finishde na 2 uur 4 minuten en 47 seconden.

Submitter:  Bron: FOK!sport