Weer drie deelnemers aan Topklasse bekend

Na Capelle en Barendrecht hebben zich gisteren nog drie clubs geplaatst voor de nieuw te vormen Topklasse. Het zijn wederom drie teams uit de zaterdaghoofdklasse. IJsselmeervogels, Sparta Nijkerk en Excelsior '31 zijn zeker van deelname aan de nieuwe afdeling in het Nederlands voetbal.

IJsselmeervogels is de nummer één in de ranglijst aller tijden van de zaterdagamateurs en veruit de succesvolste club. De plaatsing van de club uit Bunschoten-Spakenburg is dan ook geen verrassing. Extra leuk voor de supporters is dat deelname werd afgedwongen door de derby tegen buurman en aartsrivaal Spakenburg te winnen. De Rooien wonnen met 2-3 bij de Blauwen. Ook Sparta Nijkerk speelt in deze afdeling, de Hoofdklasse B. De ploeg van toekomstig FC Dordrecht-trainer Henny Lee won met 4-0 van Bennekom. IJsselmeervogels en Sparta Nijkerk gaan de komende weken nu nog bepalen wie afdelingskampioen wordt.

Excelsior '31 speelt in de Hoofdklasse C en is de eerste ploeg uit deze afdeling die zich plaatste. De club uit Rijssen won zelf bij ACV met 0-1 en zag CSV Apeldoorn, de nummer vijf, verliezen. Daardoor is Excelsior '31, dat koploper is, niet meer in te halen door de ploeg uit Apeldoorn en daardoor dus zeker van deelname aan de Topklasse.