[P-R] Boonen ligt niet wakker van record De Vlaeminck

Tom Boonen kan overmorgen voor de vierde keer Parijs - Roubaix winnen en daarmee het record van zijn landgenoot Roger De Vlaeminck evenaren. Boonen ligt echter niet wakker van dit indrukwekkende aantal.

"Ik probeer elk jaar te winnen. Is dat de vierde keer, dan is dat perfect", beweert Boonen, die eerder al in 2005, 2008 en 2009 als winnaar over de streep wist te komen. "De hoeveelste keer je als winnaar op de piste gehuldigd wordt, is bijkomstig. Ik maak het meest regelmatige seizoen uit mijn carrière mee, al ontbreekt nu net dat kersje op de taart. In Sanremo was Oscar Freire me te vlug af. In Vlaanderen botste ik op een sterke Fabian Cancellara. De beste tactiek op weg naar Roubaix is wellicht bij Cancellara trachten te blijven om hem te kloppen in de sprint. Saxo Bank zal de koers snel willen openbreken. Ik reken op mijn team om hen een hak te zetten."

"We hebben het parcours verkend, maar dat is vooral om de nieuwe fietsen te testen. Echt veel steek je immers niet op van deze verkenning. Het parcours wijzigt constant in Parijs-Roubaix. Vandaag ligt de hel zo, morgen kunnen de stenen er helemaal anders bijliggen. Van mijn val in de Scheldeprijs ondervind ik niet veel hinder. Ik ben wat stijf, maar dat kan geen probleem opleveren. Of het droog blijft of regent, maakt me ook niet uit. Ik ben er meer dan klaar voor."