Gears of War 3 gaat onderwater

Waar we eerder al berichtten over de onaangekondigde aankondiging (jawel) van Gears of War 3, gaan we nu wat dieper in op de bijbehorende details.

Epic Games' onaangekondigde game Gears of War 3 bevat missies die zich onderwater afspelen. Hierdoor zal het zoeken van dekking, één van de geroemde elementen uit de Gears of War-serie, flink worden aangepast. Dit heeft een anonieme bron verteld aan de website van het magazine Edge.

Hoewel Gears of War 3 officieel nog niet is aangekondigd, is het een publiek geheim dat de game in ontwikkeling is bij Epic Games. In Gears of War 3 gaat het verhaal verder van de strijd van de mensheid tegen de Locust in een poging te overleven.

Gears of War 3 moet verschillende nieuwe ideeën introduceren. Zo meldt de anonieme bron dat bepaalde momenten in de game zich onderwater af zullen spelen. Dit brengt een geheel nieuw systeem van het bekende cover system, het dekking zoeken, met zich mee.

Daarnaast zullen sommige wezens van de Locust met lange tentakels de dekking zoekende speler lastig kunnen vallen, en kan de speler op zijn beurt weerwoord bieden middels explosieven die zich onder de grond verplaatsen.

Epic Games-directeur Mark Rein verklaarde eerder deze week dat Epic Games dit jaar niet met een nieuwe game komt. Uitgever Microsoft wil niet dat Gears of War 3 en Halo: Reach elkaar in de weg liggen. Ook moet Microsofts nieuwe technologie Project Natal de kerst voor zich alleen krijgen. Hierom zou Gears of War 3 pas in april 2011 uit moeten komen, suggereert de anonieme bron.

'Gears of War 3' gaat in 2011 onderwater

Submitter:  Bron: Novum