Apple kondigt game-netwerk aan

Apple heeft donderdag een sociaal netwerk aangekondigd speciaal voor games. Dat schrijft de website Gamasutra. Het netwerk zal de naam Game Center dragen en geïntroduceerd worden met de 4.0-versie van de systeemsoftware voor de iPhone.

Game Center brengt verschillende mogelijkheden met zich mee die zijn afgeleid van diverse spelcomputers. Zo kunnen er bijvoorbeeld automatisch tegenstanders gezocht worden voor games, kunnen spelers digitale beloningen vrijspelen, en zijn er ranglijsten.

Scott Forstall van Apple ziet het aanleggen van een eigen sociaal netwerk als een service richting ontwikkelaars. Op die manier zitten alle iPhone-bezitters op hetzelfde sociale netwerk. "Er is geen geld te verdienen en geen competitief voordeel te behalen met een eigen sociaal netwerk", vult Forstall aan.

Hoewel Forstall niet direct geld wil vragen voor het gebruik van het netwerk, wil de topman van Apple wel andere manieren aangrijpen om er geld mee te verdienen. Vooral virale marketing lijkt hierbij belangrijk te zijn.

Forstall ziet Game Center als iets dat de sociale aspecten van de iPhone zal ondersteunen. "Het helpt om een product viraal te verspreiden. Je kunt zien dat je vrienden het spelen, je kunt vrienden uitdagen en zij kunnen het spel dan meteen downloaden. We bouwen zelfs de optie in om een game cadeau te doen aan iemand waar je van houdt."

Apple zal Game Center deze zomer uitbrengen als onderdeel van de 4.0-versie van de systeemsoftware voor de iPhone en iPod Touch. De nog in Europa te verschijnen iPad zal pas eind 2010 worden geüpdatet met de nieuwe systeemsoftware.

Apple kondigt game-netwerk aan

Submitter:  Bron: Novum