Bungie: bèta Halo: Reach beter dan menig game

De bèta van Halo: Reach, die begin mei verschijnt, biedt een leuke ervaring en gaat meerdere afgeronde games voorbij. Dit vertellen ontwikkelaars Sage Merrill en Josh Hamrick van gamestudio Bungie in een interview met Game Informer. Volgens Bungie zullen veel gamers versteld staan van hoe compleet deze bèta aan zal voelen.

Niet alleen spreken de twee heren over een leuke spelervaring die de game biedt, maar ook wordt er in het interview stilgestaan bij verschillende aspecten van de gameplay. Zo zal Halo: Reach nieuwe wapens kennen, en kunnen spelers gebruik maken van jetpacks en schilden.

Wanneer een speler aan een online potje tegen andere spelers begint, wordt hij uitgerust met een standaard pakket aan wapens. Steeds wanneer iemand af is, is hij vrij een nieuw wapenpakket te kiezen. "Het hangt af van je speelstijl", leggen de mannen van Bungie uit.

In Halo: Reach worden deze pakketten ook wel load-outs genoemd. Wen maar vast aan die term, want vanaf 3 mei kan iedereen die Halo 3: ODST in huis heeft gehaald de bèta van Halo: Reach downloaden en spelen.

Bungie: Testversie 'Halo: Reach' beter dan menig game