Gears of War-film komt in gevaar

De productie van de film gebaseerd op de Gears of War-games loopt ernstige vertraging op. Volgens de Amerikaanse krant Los Angeles Times is er flink gekort op het budget van de film.

Het originele plan was dat New Line Cinema zo'n 75 miljoen euro zou investeren om een film te maken waarbij de kettingzagen van de menselijke oorlogsmachine de destructieve, buitenaardse Locust een halt toe roepen. New Line Cinema zou nu echter iets anders willen, voor een beduidend kleiner budget.

Volgens de site van de LA Times heeft regisseur Len Wiseman (Underworld, Underworld: Evolution, Live free or Die hard) zijn rug gekeerd naar de Gears of War-verfilming. Dat betekent waarschijnlijk dat zijn echtgenote Kate Beckinsale, die eerst getipt werd voor een van de bijrollen, ook andere plannen heeft. New Line Cinema heeft dit echter niet bevestigd.

Momenteel is er niemand die het verhaal van Gears of War wil verfilmen. Zowel in het eerste deel als in het vervolg speelt de speler de rol van de ex-gevangene Marcus Fenix. Samen met een stel andere gespierde mannen wordt er gevochten tegen een invasie van de Locust. De opdracht is simpel: vechten of sterven. Je zou zeggen dat daar wel een stoere film van te maken is.

Gears of War-film komt in gevaar
Gears of War-film komt in gevaar (Foto: Novum)