Ferrari ontkent problemen met motoren

Ferrari heeft ontkent dat het Italiaanse merk problemen met haar Formule 1-motoren heeft. Afgelopen weekend hielden de motoren van Sauber-rijders Pedro de la Rosa en Kamui Kobayashi er in Sepang mee op, terwijl Fernando Alonso zijn krachtbron opblies.

In Bahrein moest Ferrari de motoren van Felipe Massa en Alonso al uit voorzorg vervangen, waardoor de vraag rijst of de Italiaanse krachtbronnen wel zo betrouwbaar zijn. Ferrari heeft vandaag bekendgemaakt dat de motoren van De la Rosa en Kobayashi door een falend motormanagement er mee ophielden. Dit standaardonderdeel wordt geleverd door McLaren Electronic Systems.

Het probleem dat Alonso had stond los van de problemen die het team in Bahrein had vanwege oververhitting en wat de Saubers hadden. Mogelijk sneuvelde de motor van de Spanjaard volgens Ferrari doordat de kampioenschapsleider versnellingsbakproblemen had. Alonso reed namelijk de hele race in Sepang zonder koppeling. Een meer precieze analyse kan Ferrari pas geven nadat de motor grondig is onderzocht.