Sharp toont nieuwe 3D displays voor handhelds

Onlangs werden in Japan de nieuwe 3D displays voor handhelds door Sharp getoond. Is dit ook wat we van de Nintendo 3DS kunnen verwachten? Het gaat hier om 3 inch-schermen die 3D beelden kunnen weergeven zonder dat het dragen van speciale brillen nodig is. De 3D-beelden komen tot zijn recht wanneer de kijker ongeveer 30 cm van het scherm verwijderd is.

Het slechte nieuws is dat het beeld van de schermen niet al te scherp is. Sharp belooft dit probleem met de nieuwste tehnologie op te lossen. Hoewel nog niet duidelijk is of de schermen gebruikt gaan worden in Nintendo's 3DS, heeft Sharp toch het volgende te zeggen.

"Still, Nintendo is looking more and more like a safe bet. The promise of no-glasses, handheld 3D technology sounds incredibly similar to the small bit we know about Nintendo's next handheld. The three-inch screen and recommended viewing distance make it very much like the current DS and DSi models as well"

De productie van de nieuwe schermen zou in de eerste helft van 2010 plaatsvinden. Betekent dit dat we de nieuwe handheld van Nintendo te zien krijgen tijdens de E3 2010? We zullen het spoedig weten!