Schadeclaim na tattoo-spelfout

Een Canadese vrouw eist een fikse schadevergoeding van haar tatoeëerder. Amy Ullock uit Halifax wil geld zien omdat de tattooartiest een niet te herstellen spelfout heeft gemaakt op haar arm.

Het leek Ullock wel een leuk idee om met de tekst 'You're so beautiful' op haar arm rond te lopen. De vrouw ging naar tatoeëerder Marie Reid om hier de tekst op haar ledemaat te laten zetten. Eenmaal thuis blijkt ze nu rond te lopen met de tekst 'You're so beatiful', en mist er dus een letter 'u''.

Het slachtoffer daagde de tattookunstenaar afgelopen maand voor de kantonrechter om geld te eisen wegens de permanente spelfout op haar arm. "Pech gehad", zei de rechter haar. "U bent de auteur van uw eigen ongeluk."

"De eiser zag de tatoeage vooraf nog op de computer en op het stencil, alvorens haar akkoord te geven om deze op haar arm aan te brengen", luidt de uitspraak.

Toen de vrouw verhaal kwam halen bij Reid, zei deze haar dat het wel twee maanden kon duren voor zij de missende letter er fatsoenlijk tussen kon schrijven. In plaats van keurig te wachten, stapte Ullock naar een andere tatoeëerder om het klusje te laten klaren. De rechter pleit Reid dan ook volledig vrij voor het maken van de spelfout.