Enclave komt naar de Wii

Enclave is een RPG ontwikkeld door Starbreeze die uitgebracht is op de Xbox en PC. Helaas voor Starbreeze is de game niet echt een succes geworden en de meeste gamers hebben het spel aan zich voorbij laten gaan. TopWare Interactive is nu van plan hier verandering in te brengen.

TopWare Interactive wil de game namelijk opnieuw uitbrengen op de Wii met een verbeterd save-systeem, een interactieve tutorial en motion-controls.  De remake zal 'Enclave: Shadows of Twilight' gaan heten en zal in tegenstelling tot het origineel gelijk de 'light and dark' verhaallijnen beschikbaar stellen. Mensen die de game niet hebben gespeeld zal dit niet veel zeggen, maar gamers hadden duidelijk gemaakt dat deze verandering de game echt ten goede zou komen. Het idee hierachter is dat als je moralistisch goede keuzes maakt je de 'light' verhaallijn zal doorlopen en bij tegengestelde keuzes de 'dark' verhaallijn tot een goed einde zult moeten brengen. Hierdoor heb je dus eigenlijk twee verschillende verhalen met eigen missies.

Starbreeze is ook verantwoordelijk voor 'The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay' dus ze zijn zeker in staat goede games te ontwikkelen.  De vraag is alleen of je het als goed nieuws kan zien dat de Wii wordt gebruikt om games uit de vorige generatie opnieuw op de markt te brengen voor de volle prijs.