Nuyens onzeker voor Ronde van Vlaanderen

Het is onzeker of Nick Nuyens aankomende zondag aan de start zal staan van de Ronde van Vlaanderen. De Belg van Rabobank ging afgelopen zaterdag, tijdens de E3 Prijs, driemaal onderuit en moest vroegtijdig de wedstrijd staken.

"Ik rij dit seizoen van de ene tegenslag naar de andere. In de Omloop Het Nieuwsblad was ik reuze, maar moest ik drie keer van de fiets met een lekke band. Daarna werd ik ziek. In Harelbeke had ik eindelijk nog eens de goede benen. Ik ging drie keer tegen de vlakte. Balen, noemen ze dat," aldus Nuyens tegenover Het Nieuwsblad.

"Ik zit er vooral mee dat mijn borstbeen en heup ferm gekneusd zijn. Eerst dachten we om zaterdagavond voor alle zekerheid nog eens langs het ziekenhuis te passeren, maar uiteindelijk had dat geen zin," zo zegt Nuens die gisteren al weer op de fiets stapte om te trainen. "Maar ademhalen ging toen heel erg moeilijk. Ik ga het nu wat rustig aan doen en hoop woensdag weer voluit te kunnen gaan als Rabobank op verkenning trekt. Ik bekijk het dag na dag. Mijn enige troost is dat het zeker niet aan de benen ligt."