Ronald McDonald en Mario gaan samenwerken

Onze grote vrienden Ronald en Mario zullen gaan samenwerken. Dit schrijft het Japanse Nikkei, volgens Andriasang. McDonald's Japan wil de DS-en in gaan zetten als introductietraining voor nieuwe werknemers. Dit doen ze met behulp van het zelf ontwikkelde programma eSmart. Met deze beslissing hoopt McDonald's de introductietrainingen te halveren.

Het wordt een flinke investering voor de multinational. Japan telt zo'n 3,700 vestigingen. Per vestiging worden 2 DS-en ter beschikking gesteld. Samen zal dit dus neerkomen op 7,400 handhelds. Het programma wordt ontwikkeld door McDonald's zelf en zal 200 miljoen yen gaan kosten, wat neerkomt op ongeveer 1,5 miljoen euro. Om welke versie van de DS het gaat is niet duidelijk.

Het is niet de eerste keer dat Ronald en Mario elkaar de handen schudden. In 2008 introduceerden zij 'Nintendo Zone'. Op speciale plaatsen binnen de McDonald's-vestigingen kan men met zijn of haar DS de nieuwste demo's en content downloaden. Dit is tot nu toe een groot succes.

Samenwerking tussen Nintendo en McDonalds