Kolles: "Zwaarste weekend ooit"

Colin Kolles heeft afgelopen weekend in Bahrein gedaan waarvoor hij bij Hispania Racing ingehuurd is: twee bolides op de grid zetten. De Duitser had bij zijn aanstelling drie weken geleden nog veel werk te doen, maar het is hem gelukt om Bruno Senna en Karun Chandhok ronden te laten rijden.

Volgens Kolles begint het echte werk nu pas: de beste van de nieuwkomers worden. In Bahrein kon de renstal zich nog niet meten met Lotus en Virgin, want zowel Senna als Chandhok vielen uit. "Zo slecht deden we het nog niet, toch? Toegegeven: op zaterdag begonnen we pas echt, maar dat doet er niet toe. Ik denk dat dit wel mijn zwaarste weekend ooit was, en er zaten al een paar zware tussen. Het was een heel zware periode omdat het een soort operatie was waarin je niets mocht vergeten," zei Kolles tegen Autosport.

"We moesten enorm secuur te werk gaan om alle spullen die we nodig hadden op tijd op het vliegveld van München te krijgen. Het was een zware taak om al het materiaal en de auto’s in Bahrein te krijgen," zei de Duitser die samen met de anderen in het team hard gewerkt heeft. "Ik had tot en met zaterdagnacht maar vier uur slaap gehad. Niemand gooide de handdoek in de ring terwijl we maar een kleine groep mensen hebben."

"Het rijden van de race was een succes op zich. Mensen moeten realiseren wat drie weken geleden de status van HRT was. Vraag maar aan Dallara, Cosworth, Xtrac en McLaren Electronics (de leverancier van de standaard-ECU, red.)." zei Kolles die wel ervaring heeft met het runnen van een Formule 1-renstal.

De Duitser kijkt nu vooruit naar de volgende wedstrijden. Daarin hoopt hij de andere nieuwkomers in de F1 bij te kunnen gaan houden. "Ons doel is om het beste nieuwe team te worden. Dat moet te doen zijn. Ik bracht Force India naar het niveau waar ze nu op zitten, terwijl iemand anders daar nu vruchten van plukt. Om eerlijk te zijn weet ik wel hoe je een klus moet klaren."

"Hopelijk worden de komende races minder zwaar. De Formule 1 is natuurlijk een harde wereld waarin alles zwaar is, maar dit was wel een leuke uitdaging. Er liggen nog een boel andere uitdagingen op de planning. Dit was in ieder geval wel een leuke: een F1-team binnen een paar weken op de grid zien te krijgen waar anderen het in twaalf maanden niet lukten."