Kovalainen: "Lotus doet het beter dan verwacht"

Heikki Kovalainen vindt dat Lotus F1 op de goede weg is. Het Maleisische team debuteert dit jaar in de Formule 1 en was bij de laatste twee wintertestsessies aanwezig. Daarin bleek dat de renstal het op kan nemen tegen Virgin Racing en de Fin hoopt dat zijn team in de eerste race in Bahrein de beste van de nieuwkomers wordt.

"Alles bij elkaar genomen was het een zeer goede test. Volgens mij hebben we erg veel progressie geboekt. Als je kijkt naar hoe het ging in Jerez, waar we een crash en wat technische problemen hadden, en naar de afgelopen week in Barcelona, dan is dat een wereld van verschil. Jarno heeft tijdens zijn twee dagen behoorlijk wat ronden weten te rijden en ik heb op de laatste dag ook nog meer dan zestig ronden kunnen doen. In de middag was er een hydraulisch probleem, maar in de ochtend wist ik 55 ronden af te leggen en daar was ik behoorlijk tevreden over," zei Kovalainen tegen GPUpdate.

"Ik voelde me vanochtend gelijk op mijn gemak in de auto. Ik kon meteen tot het uiterste gaan. Ik had in de middag graag nog wat langere runs gedaan, maar daar kwam het dus helaas niet van. Als je echter naar de tijden kijkt en je je bedenkt dat we maar vijfeneenhalve maand hadden om een auto te bouwen, dan vind ik het vrij indrukwekkend hoe we nu bezig zijn. Ik heb ook al erg positieve reacties gehad van de jongens bij McLaren. Zij vinden ook dat de Lotus er geweldig uitziet, dus dat is bemoedigend," zei de Fin die er wel bij vermeldde dat Lotus nog wel met hydraulische problemen kampt.

"Het gaat beter dan verwacht, moet ik eerlijk zeggen. Toen ik bevestigd werd door het team, twijfelde ik nog of we wel op tijd klaar zouden zijn voor de eerste tests. Het team had de auto echter eerder op het circuit dan ik had verwacht, dus dat is goed. Natuurlijk moeten de prestaties nog iets beter worden, maar de tijden zijn gezien de omstandigheden respectabel. We mogen tevreden zijn. We zullen als een professioneel raceteam aan de start verschijnen in Bahrein. Mijn doel is om die race te finishen en hopelijk kunnen we de andere nieuwe teams voorblijven. Ik denk dat dat ons doel moet zijn"