Mulder: "Winterspelen 2022 naar Nederland halen"

Ron Mulder, de baas van sportsmarketingbedrijf Referee en de manager van schaatser Sven Kramer, zegt dat ons land in staat is om de Winterspelen te organiseren. Volgens Mulder is dat een stuk goedkoper dan de Zomerspelen van 2028.

Mulder is van mening dat ons land op het gebied van wintersporten meer te bieden heeft dan met de zomersporten. "Dat Nederland geen bergen heeft voor alpine-skiën maakt niet uit. Grote baggeraars willen en maken zo een berg van 1.000 meter hoog. Op de Veluwe kunnen we allerlei ski-disciplines doen. Daarnaast hebben we multinationals als DSM, Philips, Unilever en Shell. We zijn een land van innovatie en met die bedrijven erachter moet het lukken. Het is ook een stuk goedkoper. Ze lachen me allemaal uit met dit idee, maar die Zomerspelen in 2028 krijgen we toch nooit.”

Mulder is van mening dat ons land zich moet inzetten om te proberen de Winterspelen van 2022 naar Nederland te halen. "Met mensen als Sven Kramer, Rintje Ritsma en Nicolien Sauerbreij hebben we topsporters die dat geweldig kunnen neerzetten. Bij veel wintersporten gaat het vooral om koeling. We leggen ook een schaatsbaan van vijf kilometer neer in de polder. Dus dat kunnen we wel. We hebben in Nederland ook mensen die sneeuw kunnen maken. Michiel de Ruiter doet dat over de hele wereld voor tal van evenementen.”