Berg bekritiseert PSV-publiek

Marcus Berg speelt vanavond met HSV tegen PSV in het Philips stadion voor een plaats in de volgende ronde van de Europa League. De Duitsers verdedigen een 1-0 voorsprong.

Berg kan zich de bezoekjes aan Eindhoven uit zijn tijd bij FC Groningen nog goed herinneren. "Wanneer ze succes hebben in Eindhoven dan staan de supporters op de banken. Als het niet loopt dan fluiten de fans hun eigen ploeg uit", aldus Berg in Bild.

De spits hoopt het Eindhovense publiek stil te krijgen door een doelpunt te maken. "Als we scoren zijn we zeker van de achtste finales. Dan zou PSV immers drie goals moeten maken." Verdediger Guy Demel is optimistisch. "PSV is geen topteam. We hebben tegen betere ploegen gespeeld. We moeten daarom ook geen angst hebben."

Trainer Bruno Labbadia is voorzichtiger in zijn uitspraken. "We zullen er hard voor moeten werken", denkt hij. "De druk is groot. Het wordt een spannende wedstrijd. Wedstrijden tussen Nederland en Duitsland zijn altijd speciaal. We willen een ronde verder komen en daar zullen we hard voor moeten werken. We hebben een goede uitgangspositie door de wedstrijd in Hamburg, dus we hopen dat het lukt."