Zware blessure kost Anderson de rest van het seizoen en WK

Manchester United-middenvelder Anderson komt de rest van het seizoen niet meer in actie. De Braziliaan heeft een zware kruisbandblessure opgelopen in de competitiewedstrijd tegen West Ham United.

De wedstrijd in de Premier League van afgelopen dinsdag tegen The Hammers was zijn eerste van deze maand. De middenvelder is geen vaste basisspeler in het elftal van Sir Alex Ferguson, en hoopte afgelopen januari weg te komen uit Manchester. Bij een andere club wilde hij meer aan spelen toe komen om derhalve meer kans te maken op een plaats in de WK-selectie van Dunga.

Ferguson heeft inmiddels bevestigd dat zijn speler de komende zes maanden niet in actie kan komen. Dat vertelde hij op een persconferentie vandaag. De manager van United hoopt dat Anderson op tijd fit is voor de start van het nieuwe seizoen. Op het WK in Zuid-Afrika zal Anderson dus niet in actie komen. "Het is erg slecht nieuws voor hem. Hij was juist op de weg terug nadat hij een paar weken niet in actie was gekomen. Hij keek er erg naar uit en hij stond zijn mannetje in de wedstrijd", aldus de eerste reactie van Ferguson.