Bridgestone: "Te weinig over nieuwe banden bekend"

Bandenfabrikant Bridgestone heeft nog weinig informatie over de banden die dit jaar in de Formule 1 gebruikt zullen gaan worden. De testsessies in de F1 werden deze maand geteisterd door regenval, waardoor de droogweerbanden nog maar weinig gebruikt zijn. Hierdoor zijn de verschillende compouds nog lastig te vergelijken.

"Door de vele regen hebben we maar weinig data weten te verzamelen, maar we hebben al wel gemerkt dat alle compounds snel opwarmen, wat een verbetering ten opzichte van vorig seizoen is. Het is alleen nog wel lastig om de verschillen tussen de verschillende bandentypen goed in te schatten. Hopelijk zal het weer in Barcelona dan ook wat beter zijn," zei Jun Matsuzaki van Bridgestone.

De rijders klaagden in de testsessie in Jerez over de slijtage van de regenbanden. De Japanse bandenfabrikant heeft hiervoor wel een verklaring. "Het lastige is dat we deze banden hebben getest, voordat de teams genoeg informatie in droge omstandigheden hadden verzameld. Daardoor was het vinden van een goede regenafstellingen moeilijker. We verwachten echter dat de slijtage minder zal zijn in de toekomst, omdat de teams hun afstellingen verbeteren en Jerez ook gewoon een erg zwaar circuit is voor de banden."