24 strafpunten voor Belgische 3e klasser

De Belgische voetbalbond KBVB heeft voetbalclub Peruwelz een zware straf opgelegd. De ploeg uit de derde klasse B stelde een niet-speelgerechtigde speler op, waardoor het nu 24 punten in moet leveren. Na 23 gespeelde wedstrijden resteren er nu na aftrek nog slechts vijf punten voor de club.

De clubs Olympic Charleroi en Veldwezelt kwamen er achter dat Peruwelz twee spelers met de naam Vincent Martin in dienst heeft, waarvan de administratie van één van hen maar op orde is. De ploeg gaat in beroep tegen de straf. "Dit is buiten alle proportie. Dit gaat om een gewone administratieve fout," zegt de advocaat van Peruwelz Damien Catfolis.

De puntenaftrek is slecht nieuws voor Excelsior Moeskroen. Deze ploeg werd eerder dit jaar failliet verklaard en had graag samen met Peruwelz verder gegaan in de derde klasse. Doordat die ploeg nu in degradatienood verkeert dreigt dit voornemen nu niet door te gaan. Opmerkelijk genoeg overkwam de ploeg uit Henegouwen vorig jaar hetzelfde. Toen bedroeg de aftrek maar liefst 26 punten.